Gå til indhold

Modular algorithm-based lifestyle intervention for people with schizophrenia and obesity: Exploratory Phase [LIFE MODE-1]

Formål

Formålet med dette projekt er at afdække hvilke muligheder og udfordringer, der er ved at arbejde med vægttab og reduktion af vægtøgning blandt personer med skizofreni.

Det skal bidrage med viden til at udvikle en intervention, der vil blive evalueret i et lodtrækningsforsøg, hvor personer med skizofreni og overvægt tilbydes en individuel tilrettelagt indsats og sammenlignes med personer, som får standardbehandling.

Metode

Projektet består af fire delstudie: Det første er et litteratur-studie, og de efterfølgende 3 delstudier er kvalitative studier, hvor der anvendes interviews og workshops med henblik på at genere viden, som kan anvendes til at udvikle interventionen.

Samarbejdspartnere

Der er etableret et samarbejde mellem forskere og sundhedsprofessionelle i Region Sjælland og Region Syddanmark, bl.a. PROgrez, Fysio- og Ergoterapien, Næstved-Slagelse-Ringsted Sygehus, Steno Diabetes Center Odense, og Center for Evidensbaseret Psykiatri, Region Sjælland.

Brugerinvolvering

Borgere med skizofreni og overvægt, deres pårørende samt sundhedsprofessionelle involveres i flere faser. De bliver interviewet om, hvad der kan være behov for, og de inviteres til workshops, hvor de skal medvirke til at designe interventionen sammen med forskere og sundhedsprofessionelle i lokalområderne.

Infoboks