Gå til indhold

Byggeri

Fremtidens diabetesbehandling stiller nye krav til de fysiske rammer på ambulatorierne.
Læs om tankerne bag byggerierne og se resultaterne her.

Steno Diabetes Center Sjælland tror på, at der er brug for et diabetestilbud, som er tæt på den enkelte borger. SDCS bygger på en decentral model, hvor vi understøtter og udvikler behandlingen af diabetes ude på de enkelte sygehuse og i almen praksis i hele Region Sjælland. 

Siden 2019 er diabetesambulatorierne på sygehusene løbende blevet moderniseret. Målet har været at skabe bedre fysiske rammer, som understøtter de nye krav, som opstår i forbindelse med nye behandlingsinitiativer.

Byggerierne i Nykøbing F., Næstved og Slagelse er taget i brug. Byggerierne i Holbæk og  Køge forventes at stå klar i henholdsvis 2023 og 2024. 

Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F.

Allerede ved ankomsten kan man se, at ambulatoriet er blevet ombygget. Med sit flotte facadeparti skiller bygningen sig ud fra omgivelserne, og man bydes velkommen indenfor i et smukt ankomstområde med dobbelthøjde, der giver lys og luft. Der er etableret venteområder både i stueplan og på førstesalen, hvorfra man kan nyde udsigten.

 

Indgang til diabetesambulatoriet på Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F.
Venteværelset på diabetesambulatoriet på Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F.
Venteområde på 1. sal i diabetesambulatoriet på Sjællands Universitetshospital, Nykøbing F.

Slagelse Sygehus

Med det store nye facadeparti er der åbnet op, så lyset strømmer ind. Omgivelserne er rare og imødekommende og med møblementet, er der skabt et ambulatorium, hvor øjet ikke bliver træt af at se.

Der er skabt forbindelse med udenomsarealerne med store vinduespartier og materialerne tager naturen helt ind i ambulatoriet.

Det nye transitionsrum er indrettet utraditionelt med træ på væggene og et højbord med barstole. På denne måde skabes der en uformel stemning, der ikke minder om klassisk hospitalsbyggeri.

Venteområde på diabetesambulatoriet på Slagelse Sygehus
Gangareal på diabetesambulatoriet på Slagelse Sygehus
Gangareal på diabetesambulatoriet på Slagelse Sygehus
Transitionsrum på diabetesambulatoriet på Slagelse Sygehus

Næstved Sygehus

Der åbnet op, således at lyset strømmer ind på 9. sal. Ankomstområdet byder velkommen med varme farver og lækre materialer, der spiller sammen med det eksisterende hospital.

Der er etableret nye venteområder, der indbyder til ophold både i åbne og mere aflukkede miljøer.

Reception og venteområde på Næstved Sygehus
Venteområde på diabetesambulatoriet på Næstved Sygehus.
Der er indrettet behandlingsrum til øjenscreening og fodundersøgelser.

Holbæk og Køge er på vej...

Nye faciliteter til diabetesbehandling og -forskning er også på vej på henholdsvis Holbæk Sygehus og Sjællands Universitetshospital, Køge.

I Holbæk skal den historiske bygning, Akaciegården, danne rammen om det nye Steno Diabetes Center. Udover diabetesambulatoriet får SDCS' regionale enhed også adresse her. Byggeriet forventes at stå klar i foråret 2024.

I Køge bliver der i øjeblikket bygget et nyt videnshus. Her skal SDCS' aktiviteter ligge i nær forbindelse med den nye lægeuddannelse. Videnshuset forventes at stå færdigt i 2024.