Gå til indhold

Første uger som ny direktør

Den 1. december 2023 var første arbejdsdag for Steno Diabetes Center Sjællands nye direktør, Andreas Rudkjøbing. Vi har spurgt ham, hvordan de første par uger er gået som ny mand i spidsen for det sjællandske diabetescenter.
Andreas Rudkjøbing startede den 1. december 2023 som ny centerdirektør hos Steno Diabetes Center Sjælland

Den 1. december 2023 var første arbejdsdag for Steno Diabetes Center Sjællands nye direktør, Andreas Rudkjøbing. Vi har spurgt ham, hvordan de første par uger er gået som ny mand i spidsen for det sjællandske diabetescenter.

Hvordan har dine første uger været som direktør for Steno Diabetes Center Sjælland?

De har været rigtig spændende, og jeg har allerede mødt mange søde og dygtige kolleger både i regional enhed, centerledelsen og hos nogle af vores samarbejdspartnere i regionen.

SDCS har gang i mange fantastiske aktiviteter, og jeg er både imponeret af antallet og omfanget. Det er også meget fornemt at træde til som direktør på et tidspunkt, hvor der ligger en 5-årsevaluering og fælles evaluering for alle Steno-centrene. Med de to vigtige produkter og det fine introduktionsprogram, har jeg fået et rigtig godt grundlag for at træde ind i rollen som direktør.

Hvad har overrasket dig mest?

Det er helt klart i hvor høj grad centeret er en projektorganisation. Når man kigger i folks kalendere, så er folk rundt i hele regionen på kryds og tværs: på ambulatorier, ude i kommunerne, på besøg i almen praksis, ude at undervise, holde workshops osv. Jeg har selvfølgelig godt vidst, at det var sådan, centeret på papiret hang sammen, men det har virkelig overrasket mig, hvor markant det faktisk kommer til udtryk. Det er spændende at være et sted med så mange interesser og samarbejdspartnere. Selvom vi er relativt små, er der en mangfoldig portefølje af aktiviteter og opgaver.

Hvad ser du umiddelbart som de største opgaver for centeret i den kommende tid?

Først og fremmest skal vi på baggrund af den flotte 5-årsevaluering finde ud af, hvad fokus skal være i de kommende år. Evalueringen viser nogle vanvittigt flotte resultater og forbedringer og fremhæver, hvor vellidte vi er hos vores samarbejdspartnere, hvilket gør mig rigtig stolt.

Samtidig er vi heller ikke i mål. Der er stadig vigtige forbedringer, som skal gennemføres. Et af fokusområderne bliver at få vores sammedagsscreening til at fungere bedre og få flere til at gøre brug af tilbuddet. Derudover bliver Fremtidens Diabetesambulatorium uden tvivl en indsats, vi kommer til at bruge mange kræfter på. Det er en indsats, som vi tror på kan give nogle konkrete forbedringer for vores patenter med diabetes, og samtidig er det noget, omverdenen kigger nysgerrigt på måske at kunne bruge på andre patientgrupper.

Hvad håber du på, centeret er lykkedes med om 5 år?

Jeg håber selvfølgelig, at vi til den tid forhåbentlig er ved at lægge sidste hånd på en ny drejebog for en ny bevillingsperiode for centeret.
Men derudover håber jeg virkelig, at vi kan se hinanden og patienterne i øjnene og anerkendende nikke til, at det er blevet bedre at være diabetespatient i Region Sjælland, og at vi faktisk har fået et mere sammenhængende behandlingstilbud, hvor differentieringen i behandlingen virkelig er slået igennem og er kommet den enkelte patient til gavn.