Gå til indhold

Forskningspubliceringer

Her kan du finde forskningsstudier fra Steno Diabetes Center Sjælland. Studierne kan være gennemført på egen hånd eller i samarbejde med en eller flere af de andre Steno Centre, samt øvrige samarbejdspartnere.


Børn af forældre med type 2-diabetes har en øget risiko for at udvikle diabetes senere i livet grundet høj grad af arvelighed forbundet med udviklingen af diabetes. Dog kan det være kompliceret at balancere behov for sund mad og bevægelse med andre presserende behov i nogle familier. Derfor har dette projekt til formål at bidrage med viden til at fremme trivsel, sundhedskompetencer og -adfærd blandt familier med type 2-diabetes. Det gøres ved at undersøge karakteristika for børnefamilier med type 2-diabetes, hvilket behov disse familier har for støtte til at kunne leve et sundt og aktivt liv, samt hvilken sundhedsfremme-interventioner er mest effektive.

Rapporten er udarbejdet af et forskningssamarbejde mellem Statens Institut for Folkesundhed, Roskilde Universitet, Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse og Steno Diabetes Center Sjælland.

Ønsker du at læse rapporten kan du kontakte: 
Anne-Louise Bjerregaard
E-mail: abjerr@regionsjaelland.dk